BANGLADESH - Kurs, retreat, resa

Collage

”Kristendomen har bara börjat” - den kristna trons oerhörda radikalitet

Vårresa: 10-19 februari 2019

Plats: St. George’s Church, Mymensingh, Bangladesh

Följ med på en kurs till vackra Bangladesh!

I staden Mymensingh lever sedan mitten av åttiotalet en liten Taizékommunitet. Under tio dagar får vi vara deras gäster och ta del i bön och möten med människor i vardag och fest. Det blir intensiva dagar, där vi besöker många olika verksamheter och får möta företrädare för olika religioner.
Under broder Johannes ledning reflekterar vi kring vad det innebär att leva som kristen i ett mångreligiöst samhälle. I Bangladesh är 90 procent av befolkningen muslimer, ungefär 8 procent hinduer och knappt en halv procent kristna. Så här presenterar broder Johannes kursen:

Det är kanske inte så vanligt i Sverige idag att sätta samman ”kristendom” och ”radikalitet”. I verkligheten är dock den kristna tron en samhällsomstörtande, förvandlande kraft som redan har radikalt förändrat människornas tillvaro och fortsätter att göra det. Detta sker inte genom tvång eller väl upplagda planer, utan genom en paradoxal logik som liksom finns inbyggd i Jesu förkunnelse och som vi fortfarande håller på att upptäcka. Detta är tydligare i samhällen som inte sedan århundraden har präglats av den kristna tron. Att reflektera över den kristna trons stora radikalitet i den muslimsk-hinduiska samhället i Bangladesh kan ge tillfälle till nya upptäckter. Det kan också ge oväntade perspektiv på vad som händer i Sverige idag.

Vi flyger till Bangladesh och bor tillsammans med bröderna i Mymensingh och tar del av deras liv och erfarenheter under några dagar.

Går också att fråga via: .(JavaScript måste vara aktiverat för att visa denna e-postadress)

Helpension: 3 500:- (exklusive flyg: Kostnaden för flyget är cirka 6 200:- i februari. Vi flyger gemensamt med Turkish Airlines).

Bokning

Var vänlig fyll i nedanstående formulär för bokning.
Betala gärna med Swish! Nu kan du enkelt betala med din mobiltelefon! Vårt Swish-nummer är: 123 337 20 75

Hur kommer man till Berget? Berget ligger 3 km norr om Rättviks järnvägs- och busstation vid väg 70 mot Mora. Anländer Du med tåg eller buss? Då vill du kanske ha skjuts från stationen i Rättvik till Berget. Ring då Sverigetaxi 0247-14700 eller 0775-50 50 50. Förboka gärna!

Avbeställningsavgiften är 750:-. Om avbokningen sker 2 veckor eller senare före bokad kurs eller retreat är den 50 % av priset.

Aktuellt på Berget

STIG IN I VÅR BÖNERYTM

Du kommer på måndagen och stannar en eller flera dagar.

PERSONLIGT VÄGLEDD RETREAT - “Välj livet”

Retreatledare är Sr Veronica OP, medarbetare på Berget.