GUDS VILJA MED MITT LIV- introduktion till Ignatius av Loyolas Andliga övningar

Heiding
Jesus Kristus kallar människor till efterföljelse och var och en får ett personligt uppdrag. Men hur vet jag vilken min kallelse är? Ignatius av Loyola (1491–1556), mystiker och grundare av Jesuitorden, har utvecklat en pedagogik som hjälper människor att komma underfund med Guds vilja i det stora såväl som i det lilla. Hans vilja med hela mitt liv men också med mina vardagsbestyr är intressant.
Introduktionskursen till Ignatius Andliga övningar är både praktisk och teoretisk. Vi prövar några av Ignatius böneformer, i synnerhet att meditera med utgångspunkt i bibeltexter. Vi lär oss mer av kyrkohistorien på 1500-talet, Ignatius egen biografi, de första jesuiternas verksamhet, frågeställningar om nåd, andlig urskiljning och sakramentsteologi behandlas.
Boktips: Stefan Kiechle, Ignatius av Loyola: Mästare i andlig vägledning. James Martin, Söka och finna Gud i allt.
Den som önskar delta i en 8-dagars ignatiansk retreat som arrangeras på Berget måste ha deltagit i en introduktionskurs av det här eller liknande slag.
Kursen leds av jesuitpater FREDRIK HEIDING, Uppsala.

Bokning

Var vänlig fyll i nedanstående formulär för bokning.
Betala gärna med Swish! Nu kan du enkelt betala med din mobiltelefon! Vårt Swish-nummer är: 123 337 20 75

Hur kommer man till Berget? Berget ligger 3 km norr om Rättviks järnvägs- och busstation vid väg 70 mot Mora. Anländer Du med tåg eller buss? Då vill du kanske ha skjuts från stationen i Rättvik till Berget. Ring då Sverigetaxi 0247-14700 eller 0775-50 50 50. Förboka gärna!

Avbeställningsavgiften är 750:-. Om avbokningen sker 2 veckor eller senare före bokad kurs eller retreat är den 50 % av priset.

Aktuellt på Berget

STILLA DAGAR med meditation

Du får komma till Bergets miljö och ”bara vara”.

RETREAT - personligt vägledd retreat

En personligt vägledd retreat med en gemensam inledning under förmiddagen, en text att meditera över och ett personligt samtal med retreatledaren varje dag.
Retreatledare är SR VERONICA OP, medarbetare på Berget.