KONTEMPLATIV RETREAT - CONTEMPLATIVE RETREAT

SR JOHANNA SCHULENBURG

“Gud agerar inne i människan, inne i varje individs innersta. I detta upplysta rum är vi helt oss själva. Just där etableras vårt sanna jag och vi inser att vårt liv framspringer ur Guds hemliga källor.” (Alfred Delp SJ).

Den kontemplativa retreaten syftar till en djupare förståelse av livet i tystnad inför Gud. Som deltagare förs du in i den kontemplativa bönen med början i naturen. Sedan följer steg för steg hur man förhåller sig till andningen, kroppen och hur den kortaste formen av Jesusbönen (Jesus Kristus) får bli den centrala delen av den kontemplativa bönen. Det är en rak väg mot målet, att stå inför Guds ansikte, och den kräver en helhjärtad längtan att låta sig föras fram på denna väg.
Dagarna blir totalt avskalade från allt som stör denna process. Det innebär utöver tystnad, att man inte läser något, inte deltar i tideböner, inte lyssnar på musik.

Innehåll:
• Meditation i grupp, 5-7 tim/dag
• Enskild vägledning
• Delaktighet i den heliga mässan
• Tystnad
• Praktiskt arbete & Utomhusvistelse

Ledare är SR JOHANNA SCHULENBURG, från Wien, tillhör Congregatio Jesu, är teolog och medarbetare på avdelningen för spiritualitet och retreat vid Kardinal König Haus i Wien, och medgrundare till initiativet ”Contemplation in action” (www.contemplation-in-action.org) och ANN-IDA FEHN, medlem i Kommuniteten Den Heliga Treenigheten på Berget.

Viktig information: Som deltagare förväntas du vara i mental jämvikt. Retreaten leds på både engelska och svenska och vänder sig till Dig som har erfarenhet av meditation och vill fördjupa ditt böneliv. Antalet deltagare är begränsat och antagning sker efter att man fyllt i ett frågeformulär.

Bokning

Var vänlig fyll i nedanstående formulär för bokning.
Betala gärna med Swish! Nu kan du enkelt betala med din mobiltelefon! Vårt Swish-nummer är: 123 337 20 75

Hur kommer man till Berget? Berget ligger 3 km norr om Rättviks järnvägs- och busstation vid väg 70 mot Mora. Anländer Du med tåg eller buss? Då vill du kanske ha skjuts från stationen i Rättvik till Berget. Ring då Sverigetaxi 0247-14700 eller 0775-50 50 50. Förboka gärna!

Avbeställningsavgiften är 750:-. Om avbokningen sker 2 veckor eller senare före bokad kurs eller retreat är den 50 % av priset.

Aktuellt på Berget

ENSKILDA DAGAR i den helige Franciskus anda

Dagar i stillhet med utgångspunkt i den helige Franciskus liv och person. Möjlighet till samtal, vägledning och kristen djupmeditation.

RETREAT - Den helige Franciskus: “Tack gode Gud för allt som finns”

Ledare för retreaten är LENNART JOHNSSON, präst i Växjö, Teol. Dr. Fil. Kand.