ACT (Acceptance and Commitment Therapy) I SJÄLAVÅRDEN

Fredrik H
Jan B

Kursen vänder sig till själavårdare såsom präster, pastorer och diakoner.

Som själasörjare möter man ofta människor som går igenom en tid av psykiskt och/eller fysiskt lidande. Det kan handla om nedstämdhet, oro/ångest, stress, svåra livsproblem, ständig fysisk smärta men också dem som känner sig vilsna och har svårt att se mening med livet. När man möter dessa människor har många erfarit att det inte alltid räcker att visa empati eller ha ett aktivt lyssnande förhållningssätt.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) är ett evidensbaserad arbetssätt som återfinns i vad man brukar kalla ”Tredje vågens KBT”. ACT har ett kontextuellt perspektiv som gör att man finner det naturligt att infoga patientens tro på ett positivt och bejakande sätt i behandlingen. Dessutom finns ett mer inkluderande perspektiv som inte avgränsar arbetssättet till traditionell ”terapi” utan också finner tillämpningar för exempelvis själasörjare, socialarbetare eller lärare.
Kursen riktar sig till dig som vill hjälpa människorna som du möter att leva ett rikt, helt och meningsfullt liv, samtidigt som du lär dem att på ett effektivt sätt handskas med den smärta som de oundvikligen kommer att få uppleva. Vi kommer att gå igenom de sex huvudprocesserna i ACT och presentera praktiska övningar som ofta baseras på Kyrkans kontemplativa tradition (Ignatius Loyola, Broder Lorens, Jesusbönen o.s.v.).

Kursen leds av JAN BYSTRÖM, Uppsala, är teolog och leg. psykoterapeut (KBT). Han har tidigare varit präst i Svenska kyrkan och är sedan 2000 katolik. I sitt arbete som psykoterapeut möter han ofta kristna patienter från olika trostraditioner. Han är medförfattare till Din väg ut ur oron - en självhjälpsbok med Broder Lorens som vägvisare (Libris 2014). Jesuitpater FREDRIK HEIDING medverkar också.

Bokning

Var vänlig fyll i nedanstående formulär för bokning.
Betala gärna med Swish! Nu kan du enkelt betala med din mobiltelefon! Vårt Swish-nummer är: 123 337 20 75

Hur kommer man till Berget? Berget ligger 3 km norr om Rättviks järnvägs- och busstation vid väg 70 mot Mora. Anländer Du med tåg eller buss? Då vill du kanske ha skjuts från stationen i Rättvik till Berget. Ring då Sverigetaxi 0247-14700 eller 0775-50 50 50. Förboka gärna!

Avbeställningsavgiften är 750:-. Om avbokningen sker 2 veckor eller senare före bokad kurs eller retreat är den 50 % av priset.

Aktuellt på Berget

KANTORSSTUDENTER PÅ BESÖK

Kantorsstudenter från Geijersskolan.

STIG IN I VÅR BÖNERYTM

Dagar för dig som längtar efter avskildhet, tystnad och bön.