MED BLICKEN PÅ KRISTUS

Petrone

En blick på Kristus kan vara livgivande, som en klar och ren källa för den som törstar. Den blicken kan innesluta en evighet i kärleksfull uppmärksamhet omgiven av tystnad och stillhet. Där är vi hemma. Där får våra hjärtan ro.
Men också att låta sig ses av Seendets Gud. En ordlös blick från Honom i kontemplationens tystnad blir en gåva som ges till oss från vårt eviga Ursprung, Han som säger: “Jag Är!”
I de fyra dagliga meditationerna sitter vi oss till stillhet och balans.
I förmiddagens och eftermiddagens vägledning lyssnar till några av de kristna mystikernas livsväg och undervisning. Vi deltar i Bergets mässor och dagliga tideböner. Dagarna tillbringas i tystnad förutom kvällens lågmälda samtal och reflexion.
Ledare är STIG GUNNAR PETRONE, kurs- och retreatledare, tillhör den ekumeniska kommuniteten i Bjärka-Säby

Bokning

Var vänlig fyll i nedanstående formulär för bokning.
Betala gärna med Swish! Nu kan du enkelt betala med din mobiltelefon! Vårt Swish-nummer är: 123 337 20 75

Hur kommer man till Berget? Berget ligger 3 km norr om Rättviks järnvägs- och busstation vid väg 70 mot Mora. Anländer Du med tåg eller buss? Då vill du kanske ha skjuts från stationen i Rättvik till Berget. Ring då Sverigetaxi 0247-14700 eller 0775-50 50 50. Förboka gärna!

Avbeställningsavgiften är 750:-. Om avbokningen sker 2 veckor eller senare före bokad kurs eller retreat är den 50 % av priset.

Aktuellt på Berget

Meditationsledarutbildning

Kursen vänder sig till dig som själv är van att meditera och vill få utbildning för att kunna leda meditationsgrupper i framför allt kyrka och församling.
Målsättningen är att man efter kursen skall kunna ta hand om en meditationsgrupp i församlingen.

GUDS VILJA MED MITT LIV- introduktion till Ignatius av Loyolas Andliga övningar

Jesus Kristus kallar människor till efterföljelse och var och en får ett alldeles personligt uppdrag. Men hur vet jag vilken min kallelse är?