MEDITATION, MYSTIK & KROPPSKÄNNEDOM

Öppen himmel

Kursen vänder sig både till nybörjare och till dem som söker fördjupning i sin meditation. Under dagarna varvas meditationen med samtal, enkla kroppsövningar, korta föreläsningar om kristen mystik och meditation. Vi låter oss inspireras av kristna mystiker som Mäster Eckhart, Thomas Merton, Juliana av Norwich, Wilfrid Stinissen m.fl.Kroppsövningarna syftar till ökad kroppsmedvetenhet som också bidrar till ökad närvaro i nuet och kontakt med vårt inre liv. Meditation i kristen tradition kännetecknas av ett inre förhållningssätt som kan beskrivas som en öppenhet för Guds närvaro i hela tillvaron. Genom meditationen öppnar vi vårt medvetande för denna tillvarons grund. Den kroppsliga förankringen i sittställningen hjälper oss till en positiv helhetsupplevelse. Vi lär oss att bli stilla, både i vår kropp i vårt inre, inför Guds kärlek som söker oss. Meditationens positiva effekter för hälsa och välbefinnande och andlig fördjupning omvittnas av många vilket vi kommer att beröra i samtal och korta föreläsningar.

Kursledare är LEIF LIND, präst i Svenska kyrkan, MARGARETA BOHLIN, leg sjukgymnast.

Bokning

Var vänlig fyll i nedanstående formulär för bokning.
Betala gärna med Swish! Nu kan du enkelt betala med din mobiltelefon! Vårt Swish-nummer är: 123 337 20 75

Hur kommer man till Berget? Berget ligger 3 km norr om Rättviks järnvägs- och busstation vid väg 70 mot Mora. Anländer Du med tåg eller buss? Då vill du kanske ha skjuts från stationen i Rättvik till Berget. Ring då Sverigetaxi 0247-14700 eller 0775-50 50 50. Förboka gärna!

Avbeställningsavgiften är 750:-. Om avbokningen sker 2 veckor eller senare före bokad kurs eller retreat är den 50 % av priset.

Aktuellt på Berget

DET KONTEMPLATIVA LIVETS VANDRING I LJUS OCH MÖRKER

De dagliga undervisningspassen handlar om hur den kristna mystikens sökare genom tider av ljus och nåd och perioder av övergivenhet och känslor av gudsfrånvaro lär sej att i tystnadens rum bli uppmärksam på sitt inre.

RETREAT - “Han ger den trötte kraft”

Ledare för retreaten är NILS-ERIK ÅBERG, präst i Uppsala.