MEDITERA OCH SKRIV

Victoria Myren

Vi arbetar med korta, snabba övningar och triggar igång kreativiteten genom olika stimuli. Meningen är att i ett första skede skriva utan att tänka på vad det ska bli, eller att det måste bli bra, och så skapa starka scener och ett undertryck i texten.
Genom gestaltningsövningar och genom att använda intuitiva metoder får vi fatt i berättelser vi kanske inte visste att vi hade i oss, eller trodde oss ha ord för. Tanken är att släppa prestationsångesten och hitta tillbaka till kreativitet och skrivlust. En viktig del är att jobba med texterna utifrån ett ”mindfullt” förhållningssätt, till exempel icke-dömande, tillit och acceptans.
Meditation och mindfulnessövningar hjälper oss med det. Under kursen ligger fokus på processen – att skriva mycket och att släppa kontrollen kring vad en text SKA vara. En viktig del är också att dela med sig av sina texter till de andra. Både nybörjare och personer som skrivit länge är välkomna.

Kursledare är VIKTORIA MYRÉN, författare och skrivpedagog aktuell med romanen I det yttersta.

Bokning

Var vänlig fyll i nedanstående formulär för bokning.
Betala gärna med Swish! Nu kan du enkelt betala med din mobiltelefon! Vårt Swish-nummer är: 123 337 20 75

Hur kommer man till Berget? Berget ligger 3 km norr om Rättviks järnvägs- och busstation vid väg 70 mot Mora. Anländer Du med tåg eller buss? Då vill du kanske ha skjuts från stationen i Rättvik till Berget. Ring då Sverigetaxi 0247-14700 eller 0775-50 50 50. Förboka gärna!

Avbeställningsavgiften är 750:-. Om avbokningen sker 2 veckor eller senare före bokad kurs eller retreat är den 50 % av priset.

Aktuellt på Berget

Meditationsledarutbildning

Kursen vänder sig till dig som själv är van att meditera och vill få utbildning för att kunna leda meditationsgrupper i framför allt kyrka och församling.
Målsättningen är att man efter kursen skall kunna ta hand om en meditationsgrupp i församlingen.

GUDS VILJA MED MITT LIV- introduktion till Ignatius av Loyolas Andliga övningar

Jesus Kristus kallar människor till efterföljelse och var och en får ett alldeles personligt uppdrag. Men hur vet jag vilken min kallelse är?