RETREAT - HILDEGARD AV BINGEN

Hildegaard
Hildegard av Bingen (1098-1179) var 1100-talets profet, visionär och mystiker. I Hildegardretreater speglar vi oss i hennes liv och undervisning. Hildegards visioner och skrifter omspänner livet – helheten. När hon dessutom tillägger att hon fått allt genom uppenbarelse från Gud så återger hon Skaparens bild av det optimala livet.
Temat som vi fördjupar i denna retreat är Gud, Skaparen och vårt ansvar för skapelsen och livet. Vi lär känna Skaparen mer genom att se Hans återspegling i skapelsens skönhet, både som makrokosmos – universum – och mikrokosmos – cellen, livet. Vi mediterar över illuminationer (bilder) som återger Hildegards visioner och vi låter Hildegards dikter fördjupa temat.
Psaltaren, vår bönbok, var för Hildegard även en poesi och musikinspirationskälla. Med hjälp av Hildegards visioner, dikter och musik fördjupas förståelsen av psaltarpsalmerna som lovprisar Skaparen och skapelsens skönhet.
GÖRAN MAGELL är präst, läkare, psykiatriker och leg. psykoterapeut.

Bokning

Var vänlig fyll i nedanstående formulär för bokning.
Betala gärna med Swish! Nu kan du enkelt betala med din mobiltelefon! Vårt Swish-nummer är: 123 337 20 75

Hur kommer man till Berget? Berget ligger 3 km norr om Rättviks järnvägs- och busstation vid väg 70 mot Mora. Anländer Du med tåg eller buss? Då vill du kanske ha skjuts från stationen i Rättvik till Berget. Ring då Sverigetaxi 0247-14700 eller 0775-50 50 50. Förboka gärna!

Avbeställningsavgiften är 750:-. Om avbokningen sker 2 veckor eller senare före bokad kurs eller retreat är den 50 % av priset.

Aktuellt på Berget

MARIA I VÅR TID

Genom samtal och meditation med Guds Moder Maria i fokus kan en djupare förståelse för hennes betydelse som förebild och vägvisare äga rum. Dessa dagar leds av BIRGITTA LÖWENDAHL, leg. psykoterapeut, konstnär och initiativtagare till föreningen Maria Regina Caeli.

STIG IN I VÅR BÖNERYTM

Dagar för dig som längtar efter avskildhet, tystnad och bön