SOCIALLÄRAN - ”Kyrkan i världen av i dag”

Ora et Labora

Socialläran är enkelt uttryckt; evangeliet tillämpat på den sociala verkligheten. Den finns för att hjälpa de troende som en vägvisning i deras uppgift att verka i världen och heliggöra den. Socialläran ger riktlinjer för de troendes handlande, så att saltet och ljuset i den kristna tron kan förvandla det jordiska samhället och låta det kristna korsets frälsande kraft lysa där. ”Kyrkans sociallära lägger fram principer till eftertanke; den framställer kriterier efter vilka man kan avge sitt omdöme; den ger riktlinjer för handling” (Katolska kyrkans katekes § 2423).
Kyrkans sociallära omfattar en lärosamling (från år 1891 till år 2015) som vi kommer att få smaka på genom att läsa valda avsnitt, samtala och låta det sjunka in i våra hjärtan i Bergets bedjande och meditativa miljö.

Kursledare är f. PEDER BERGQVIST, katolsk präst och föreståndare på Berget.

Bokning

Var vänlig fyll i nedanstående formulär för bokning.
Betala gärna med Swish! Nu kan du enkelt betala med din mobiltelefon! Vårt Swish-nummer är: 123 337 20 75

Hur kommer man till Berget? Berget ligger 3 km norr om Rättviks järnvägs- och busstation vid väg 70 mot Mora. Anländer Du med tåg eller buss? Då vill du kanske ha skjuts från stationen i Rättvik till Berget. Ring då Sverigetaxi 0247-14700 eller 0775-50 50 50. Förboka gärna!

Avbeställningsavgiften är 750:-. Om avbokningen sker 2 veckor eller senare före bokad kurs eller retreat är den 50 % av priset.

Aktuellt på Berget

STIG IN I VÅR BÖNERYTM

Du kommer på måndagen och stannar en eller flera dagar.

PERSONLIGT VÄGLEDD RETREAT - “Välj livet”

Retreatledare är Sr Veronica OP, medarbetare på Berget.