MEDITATION, MYSTIK & KROPPSKÄNNEDOM

Paradisäppelträdet
Kursen vänder sig till både nybörjare och till dem som söker fördjupning i sin meditation. Under dagarna varvas meditationen med samtal, enkla kroppsövningar, korta föreläsningar om kristen mystik och meditation. Vi låter oss inspireras av kristna mystikers tankar som Mäster Eckhart, Thomas Merton, Juliana av Norwich, Wilfrid Stinissen med flera. Kroppsövningarna syftar till ökad kroppsmedvetenhet som också bidrar till ökad närvaro i nuet och kontakt med vårt inre liv. Meditation i kristen tradition kännetecknas av ett inre förhållningssätt som kan beskrivas som en öppenhet för Guds närvaro i tillvaron, i våra liv och vårt inre. Genom meditationen öppnar vi vårt medvetande för denna tillvarons grund. Den kroppsliga förankringen i sittställningen hjälper oss till en positiv helhetsupplevelse. Vi lär oss i meditationen att bli stilla, både i vår kropp och i vårt inre, inför Guds kärlek som söker oss. Meditationens positiva effekter för hälsa och välbefinnande och andlig fördjupning omvittnas i dag av många människor vilket vi kommer att beröra det i samtal och korta föreläsningar.

Kursledare är LEIF LINDH, präst i Svenska kyrkan, MARGARETA BOHLIN leg sjukgymnast.

Bokning

Var vänlig fyll i nedanstående formulär för bokning.
Betala gärna med Swish! Nu kan du enkelt betala med din mobiltelefon! Vårt Swish-nummer är: 123 337 20 75

Hur kommer man till Berget? Berget ligger 3 km norr om Rättviks järnvägs- och busstation vid väg 70 mot Mora. Anländer Du med tåg eller buss? Då vill du kanske ha skjuts från stationen i Rättvik till Berget. Ring då Sverigetaxi 0247-14700 eller 0775-50 50 50. Förboka gärna!

Avbeställningsavgiften är 750:-. Om avbokningen sker 2 veckor eller senare före bokad kurs eller retreat är den 50 % av priset.

Aktuellt på Berget

30-DAGARS IGNATIANSK RETREAT (DEL 3) fördelad på tre somrar

Retreatledare är jesuitpater FREDRIK HEIDING & SUSANNE CARLSSON, retreatledare & präst i Svenska kyrkan.

RETREAT - DJUP ROPAR TILL DJUP

- vila och återhämtning i Skaparens famn. Retreat med kristen djupmeditation.