Volontär

Volontär
Lev, be och arbeta med oss på Berget!

Läs vår Volontärbrochyr!

Berget i Rättvik är en gemenskap som i arbete och bön söker skapa en andlig växt- och rastplats där Kristus är vår mittpunkt. De gäster som kommer hit ska finna tystnad, ostördhet och enkelhet, en plats för vila och begrundan. Vi får ofta höra att Berget är något mer än en vanlig kursgård. Det känns som att komma hem till någon, brukar gästerna säga. Det är så vi vill att det skall vara!

För att hålla miljön och hemkänslan levande behöver vi vara många som lever och arbetar på Berget, många som vill bidra till den andliga, avskalade och avstressande miljö som våra gäster möter. Om du vill bli en del av vår gemenskap är du välkommen som volontär för längre eller kortare tid. Du som kommer för lång tid stannar ca 3 månader eller längre. Som korttidsmedarbetare arbetar du ett veckoslut eller en vecka/några veckor .

Låt allting ske i saligprisningarnas anda – glädje, enkelhet och barmhärtighet.

Den fasta gruppen medarbetare på Berget – Kommuniteten den heliga Treenigheten – kommer från olika kyrkor med en gemensam kallelse att ”leva kyrkan”. En dag på Berget byggs upp av ett regelbundet gudstjänstliv med Mässan och tideböner. Gudstjänst, arbete och måltider följs åt.

volontärliv Husfolk Söndagkväll
Som volontär blir du en del av gemenskapen och miljön och får möta människor med olika bakgrund. Du får dela ansvaret att tillsammans med kommuniteten ta hand om de gäster som kommer till retreater och kurser.

Dina arbetsuppgifter är främst av praktisk natur, framför allt i kök och städning. Arbetstiden är schemalagd. Du arbetar fem dagar i veckan, 8 tim/dag, med en ledig helg i månaden. Du får viss ekonomisk ersättning för ditt arbete. Är du här en längre tid har du rätt till semester.

Du som vill arbeta här en längre tid, företrädesvis med början 1 september eller 15 januari, gör en provvecka i god tid innan du kommer som volontär. Vi erbjuder även en möjlighet att komma under sommaren. Du kommer då företrädesvis 15 juni och stannar minst en månad.

Sofia: ”Att vara medarbetare är att leva i och med gemenskapen på Berget. Här får jag också utrymme att vara hela mig själv, med ande, själ och kropp. Det har jag längtat efter.”

Är du intresserad?
Hör av Dig till Ingrid Eriksson: .(JavaScript måste vara aktiverat för att visa denna e-postadress) eller .(JavaScript måste vara aktiverat för att visa denna e-postadress)

Aktuellt på Berget

STIG IN I VÅR BÖNERYTM

Du kommer på måndagen och stannar en eller flera dagar.

FÖRUNDRAN - ”INNANFÖR OCH UTANFÖR SIG SJÄLV” - MED BIBLIOTERAPI

Biblioterapi är ett samlingsnamn för insatser där olika typer av texter används som utgångspunkt för att utforska ens inre liv; som tankar, känslor, minnen och längtan.

BERGETS NYHETSBREV:
 • Berget
 • Veckans gudstjänster
 • Meditation
 • Meditationsgrupper
 • Retreat
 • Volontär
 • Kommuniteten
 • Vänförening
 • Boklådan
 • Läsplan
 • Karta
 • Gåvor
 • Hur kommer man till Berget? Berget ligger 3 km norr om Rättviks järnvägs- och busstation vid väg 70 mot Mora. Anländer Du med tåg eller buss? Då vill du kanske ha skjuts från stationen i Rättvik till Berget. Tyvärr finns det inte längre taxi i Rättvik och Leksand och vi kan inte garantera att någon kan hämta dig på stationen. Du kan däremot när du anmäler dig notera ankomsttid i fältet “skjuts” så ska vi göra vad vi kan för att ordna det.